İlahiyat Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
İlahiyat Fakültesi

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin Ev Sahipliğinde “İlahiyat Öğrencileri Kongresi: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” Kongresi Düzenlendi

3-4 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ve 80 üniversiteden gelen temsilci öğrencilerin katıldığı “İlahiyat Öğrencileri Kongresi: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı kongre, başarıyla gerçekleştirildi. Kongre, İslami İlimler Topluluğu’nun çalışmalarıyla düzenlendi.

Fakültemizin son sınıf öğrencisi Mehmetcan Kar, bu önemli etkinlikte fakültemizi temsilen yer aldı ve eğitim çalıştayında ilahiyat fakültelerinde karşılaşılan eğitim sorunlarını ve bu sorunları çözecek çözüm önerilerini dile getirdi. Kar, ilahiyat öğrencilerinin karşılaştığı sorunları ve çözüm önerilerini tartışmak için diğer üniversite temsilcileriyle bir araya geldi.

Kongreye, ilahiyat öğrencilerine hizmet veya istihdam sağlayan kurumlardan temsilciler de katıldı. Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Oğuzhan ÖZKAN, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İŞLİYEN ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tayyip KAHYAOĞLU, öğrencilere kurumlarındaki ilahiyat fakültesi istihdamı hakkında bilgi verdi.